Oletko kyllästynyt käymään aina samoissa Euroopan pääkaupungeissa kaupunkilomalla? Haluaisitko perinteisen rantaloman sijaan kokea matkalla jotain uutta ja jännittävää? Siinä tapauksessa olet oikeassa paikassa, sillä kolaextreme.com tarjoaa sinulle parhaat ideat ja käytännön vinkit hieman erilaiseen matkailuun. Halusit sitten kokea Pohjois-Norjan tai Lofoottien karun luonnon, erämaavaelluksen tai kaupunkiloman Venäjällä, tarjoaa sivustomme sinulle inspiraatiota.

Samalla kun matkailu yleistyy, yleistyy myös erilaisten matkailukokemusten etsiminen. Haluamme kokea yhä erilaisempia kokemuksia, jotka vievät meidät kauas arjesta ja aherruksesta. Haluamme kerätä kokemuksia, jotka muistamme pitkään. Kokemuksia voi kuitenkin saada myös läheltä, ja pitkän lentomatkan sijaan useat valitsevatkin nyt lähimatkailun. Esimerkiksi Venäjän ja Norjan kohteet tai kenties vaellus erämaassa nostavat suosiotaan.

Vaihtelua matkailuun junan tai laivan avulla

Vaikka nykyään lentomatkailu kasvaa hurjaa vauhtia, ei se kuitenkaan ole ainoa matkustamiseen käytettävä kulkuväline. Huolettaako sinuakin lentomatkailun epäekologisuus? Ei huolta, sillä tarjoamme sinulle vinkkejä siihen, miten voit parhaasi mukaan käyttää muita kulkuvälineitä. Laivalla matkustaminen on usein ekologisempaa ja täynnä elämyksiä. Miltä kuulostaisi matka Norjan rannikkoa pitkin etelästä aina pohjoiseen tai kenties Lofooteille asti?

Myös Euroopan junaverkosto on äärimmäisen kattava, ja lisäksi junamatkustelu on erittäin ekologista. Matkoihin menee tietenkin ajallisesti pidempään kuin lentäen, mutta mikä olisi hauskempaa kuin maisemien katsominen, eväiden syöminen ja ehkä korttipelin pelaaminen hyvän ystävän kanssa? Yöjunassa voit kätevästi myös yöpyä, jolloin pääset vaivattomasti kaupungista toiseen tuhlaamatta tunteja, jotka voisit käyttää uusiin paikkoihin tutustumiseen

Eksotiikkaa erilaisista kaupunkimatkoista

Suomesta voit myös tehdä junamatkoja suoraan ulkomaille, ja juna tarjoaa oivat puitteet matkojen tekemiseen Venäjälle. Jos sinua kiinnostavat Venäjän kaupungit, tarjoaa sivustomme sinulle junamatkustamiseen liittyvien vinkkien lisäksi parhaat täsmäneuvot. Junalla matkustaminen Venäjälle on helppoa: Allegro vie sinut kolmessa tunnissa Pietariin, kun taas Tolstoi-junalla pääset suoraan Moskovaan asti. Perinteisessä Tolstoi-yöjunassa tunnelmaa riittää.

Venäjän kaupungit tarjoavat monenlaista tekemistä

Venäjän kaupungit tarjoavat seikkailumatkailijalle monia elämyksiä. Haluaisitko ottaa haltuun kaupunkeja, mutta et ole ihan varma, minkälainen matkasuunnitelma olisi hyvä? Siinä tapauksessa voimme auttaa sinut alkuun kertomalla venäläisten kaupunkien erityispiirteistä. Läheltä löytyvät Pietari ja Viipuri. Pietari tarjoaa uskomatonta kulttuuritarjontaa monine museoineen, kun taas Viipurissa voit tutustua esimerkiksi useisiin Alvar Aallon suunnittelemiin rakennuksiin.

Seikkailijalle Venäjä tarjoaa kuitenkin paljon muutakin. Junalla pääsee suoraan aina Moskovaan asti, josta voi matkaansa jatkaa itään Trans-Siperian rautatietä. Matkaa voi jatkaa aina Vladivostokiin asti, mutta myös lähempänä olevat kaupungit tarjoavat nähtävää. Miten olisivat suurkaupungit Nizhni Novgorod tai Perm? Jos pohjoinen kiinnostaa, kannattaa matkailijan ehdottomasti suunnata Arkangelin alueelle, joka sijaitsee Vienanmeren rannalla.

Luontomatkailu virkistää mieltä

Kaoottisen kaupunkielämän keskellä kaipaa yhä useampi luonnon rauhaan. Lähiluonnossa voi tehdä lyhyen vaelluksen, mutta matkat Lappiin ja Lapin vaellukset ovat olleet viime aikoina erityisessä suosiossa. Mietitkö kenties, mikä olisi paras vaellusreitti tai mihin päin Lappia kannattaisi suunnata? Jos Lappi on laskettelukeskuksia lukuun ottamatta sinulle tuntematon, voit lukea antamamme vinkit Lapin matkan suunnitteluun.

Kerromme esimerkiksi, miten Lappiin kannattaa matkustaa ja mitkä ovat parhaimmat matkailukohteet talvisesongin ulkopuolella. Kesä on yöttömine öineen Lapissa maagista aikaa, eikä kannata unohtaa ruskaa puiden loistaessa punakeltaisissa väreissä. Lappiin voi myös tehdä kalastusmatkoja. Vinkkaamme sinulle parhaat kalastuspaikat ja ajankohdat – tiesit varmasti, että herkullista lohta voi pyydystää niin kesällä kuin syksylläkin. Talvi taas on pilkkiaikaa.

Erämatkailu on ainutlaatuinen kokemus

Vaelluksen lisäksi myös erämaamatkailu on suosiossa. Erämaavaelluksella tarvitaan erityistä seikkailumieltä, mutta sitä meiltä onneksi löytyy! Jos suunnittelet matkaa erämaahan, olet oikeassa paikassa. Annamme sinulle hyvät neuvot siihen, mitä kannattaa pakata matkalle mukaan. Pakkaaminen on olennainen osa vaellusta, sillä et luonnollisesti halua kantaa mukanasi liian suurta kuormaa. Silti on tärkeää, että mukana on kaikki tarpeellinen.

Vaikka kesä on vaellukselle erinomaista aikaa, voit lähteä erämaavaellukselle myös kylmemmällä säällä. Silloin tulee pitää huolta tarpeellisesta vaatetuksesta, jotta kylmä ei pääse yllättämään. Kannattaa myös tarkkaan suunnitella majapaikat, kylmällä säällä kannattaa esimerkiksi yöpyä erämajoissa. Erämajoja löydät ympäri Lappia ja sivuiltamme voitkin lukea niiden erityispiirteistä ja siitä, mitkä niistä ovat majoittumisen arvoisia.

Erämaa houkuttaa myös Suomen ulkopuolelle

Jos haluat tutustua henkeäsalpaaviin maisemiin Suomen ulkopuolella, kannattaa muistaa lähellä sijaitsevat naapurimaat. Norjassa riittää ihasteltavaa, ja erityisesti Lofoottien saariryhmä on vierailemisen arvoinen. Seikkailumielisille tekemistä riittää, ja paikka onkin omiaan aktiivilomalle. Voit käydä ratsastamassa revontulien loisteessa tai vaikka kokeilla surffailua – hieman erilaisissa ja ehkä kylmemmissäkin maisemissa kuin yleensä! Aallot ovat kuitenkin kuin tehty surffailulle.

Pohjois-Norjassa sinua odottaa todellinen seikkailu. Upeat maisemat tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet vaellukselle tai erämatkailulle. Myös puitteet aktiivilomalle ovat erinomaiset: voit kokeilla vuorikiipeilyä tai -vaellusta. Kannattaa myös ottaa ainutlaatuisesta mahdollisuudesta kiinni ja käydä bongaamassa valaita meressä. Pohjois-Norjan lomaan voit hyvin yhdistää myös kalastusmatkan. Kalavedet ovat tunnetusti hyvät, joten voitkin matkalla saada elämäsi saaliin!

Jos seikkailumieltä riittää, voi jokainen matka olla seikkailumatka

Raskaassa arjessa on tavallista kaivata pientä irtiottoa, jonka avulla saada ajatukset irti työstä ja arjesta. Halusit sitten mennä rentoutumaan luontoon tai erämaavaellukselle, tai tutustua junalla matkustaen Venäjän mielenkiintoisiin kaupunkeihin, tarjoamme sinulle parhaat vinkit ja informatiiviset artikkelit.

Lukemalla kolaextreme.com-sivuston artikkelit olet tuota pikaa valmis elämäsi seuraavaan suureen seikkailuun. Enää tarvitsee vain pakata laukut matkaa varten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *